Basgitaar via verenigingDe basfunctie is de basis van alle muziek, van contrabas tot tuba, pauk, synth en natuurlijk sinds 1950, de basgitaar. Door de uitvinding van Leo Fender kon de bass gehoord worden in de muziek en maakt dus een snelle ontwikkeling door. Van Rock 'n Roll tot blues tot jazz, soul, funk en alle versmeltingen en nieuwe vormen van muziek die er nu zijn. Ook in de blaasorkesten heeft de basgitaar zijn intrede gedaan, vooral voor de lichte muziek. Na het leren van de basistechnieken neem je jouw favoriete muziek mee en deze wordt behandeld. Van Slappen, tot Jamerson, van Flea tot Pastorius, alles is mogelijk. Wat je nodig hebt is een goeie bas, een hoes, een kabel en een metronoom. Deze laatste is om je strakheid te trainen, het belangrijkste onderdeel van het basspelen. the groove. Het leren van het notenschrift is een optie, als je naar C en D wil zal dit echter noodzakelijk zijn, voor de breedterichting niet.

Indien u de cursus via een vereniging volgt (u bent lid van een (muziek)vereniging), dan wordt het meestal door de gemeente gesubsidieerd tot een leeftijd van 18 jaar, behalve in Echt-Susteren en Peel & Maas. Echt-Susteren subsidieert verenigingsgebonden cursussen voor alle leeftijden, Peel & Maas tot een leeftijd van 21 jaar. 

Voor de cursussen keyboard, piano, gitaar, zang geldt ook een uitzondering; deze cursussen worden alleen door de gemeenten Leudal en Peel & Maas gesubsidieerd tot respectievelijk 18 en 21 jaar.

 

Inschrijven

 

Tariefopties    
Leudal jonger dan 18 (36 lessen) gesubsidieerd € 295,00
Leudal ouder dan 18 (36 lessen) niet gesubsidieerd € 666,00
Peel en Maas jonger dan 21 (32 lessen) gesubsidieerd € 265,00
Peel en Maas ouder dan 21 (32 lessen) niet gesubsidieerd € 666,00
     
Extra informatie    
Instrument Basgitaar  
Lessoort Individueel lestijd per leerling  
Lessen 36 / 32 lessen  
Frequentie 1x per week  
Aanvang In overleg  
Eindtijd In overleg  

Bekijk ons cursusaanbod

Bekijk ons CURSUSAANBOD en schrijf je in!

logo breed site

Contactinfo

Wijngaard 8, 6017 AG  Thorn 
Bezoek uitsluitend op afspraak

Telefoonnummer:
0475-561946
(Op werkdagen bereikbaar van 09.00-13.00u)

In verband met de zomervakantie is ons kantoor gesloten van 20 juli t/m 17 augustus

Back to top