Basgitaar

Basgitaar via verenigingDe bas is de basis van alle muziek, van contrabas tot tuba of pauk en natuurlijk de basgitaar. De eerste elektrische basgitaar was de  'Audiovox'. Toen deze uitvinding uit 1936 in 1951 werd geperfectioneerd door Leo Fender, werd de basgitaar pas echt populair. Het instrument maakte daarna een snelle ontwikkeling door en werd vanaf dat moment in veel muziekstijlen toegepast: van Rock 'n Roll en blues tot jazz, soul, funk en alle versmeltingen en nieuwe vormen van muziek die er nu zijn. Ook in de blaasorkesten heeft de basgitaar zijn intrede gedaan, vooral voor de lichte muziek.

De lessen

Na het leren van de basistechnieken kun je jouw favoriete muziek meenemen naar de les, en wordt deze behandeld. Van Slappen, tot Jamerson, van Flea tot Pastorius, alles is mogelijk. Wat je nodig hebt is een goeie bas, een hoes, een kabel en een metronoom. Deze laatste is om 'the groove' te trainen, want een strak ritme is het belangrijkste onderdeel van het basspelen.
Tijdens de lessen kun je e.v.t ook het notenschrift leren. Dat is vooral handig als je (later) in een orkest wil gaan spelen, of muziekdiploma's wilt halen. Ga je door voor diploma C en D, dan is het een must om het notenschrift te leren.

Aantal lessen per cursusjaar: 32 lessen voor Peel en Maas, 36 lessen voor de andere gemeenten.
Duur van de lessen: 20 minuten


Tarieven

Elke gemeente heeft een ander subsidiebeleid, kijk daarom bij je eigen gemeente wat de kosten zijn: VIND JE TARIEF

Inschrijven

Je kunt je opgeven via het aanmeldformulier. (Let op dat je de juiste gemeente kiest).
Na opgave neemt een docent contact met je op om het lesmoment af te stemmen.

DIRECT INSCHRIJVEN SIttard-Geleen
DIRECT INSCHRIJVEN Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas

 Of kijk onder het menu CURSUSSEN.

 

Stichting Myouthic
Wijngaard 8, 6017 AG  Thorn
Tel. 0475-561946

Op werkdagen bereikbaar van 09.00-13.00u
Bezoek uitsluitend op afspraak

Stuur een bericht

Back to top