Succesvolle saxofoondag

Op zondag 12 maart 2017 organiseerde Myouthic in samenwerking met Johan van der Linden en het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra een Saxofoondag met workshop voor alle saxofonisten in de omgeving.

En wat voor een dag was het! Met maar liefst 55 deelnemers gingen we deze dag van start. Van beginnende saxofonisten tot meer doorgewinterde muzikanten; alle niveaus waren aanwezig. 

De workshop was een afwisseling tussen informatie over o.a. saxofoonrietjes, houding en mimiek en het samenspelen van vooraf toegestuurde muziekstukken. De saxofonisten kregen tevens de gelegenheid om tussendoor vragen te stellen. 

's Middags vond er een spetterend optreden plaats van het AHSO met als afsluiting een samenspel met de workshopdeelnemers - een saxofoonensemble van maar liefst 75 personen. Het publiek genoot zicht- en hoorbaar van het auditief schouwspel. Kijk voor een sfeerimpressie op onze facebookpagina

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

johan_500_pix_proef_0299Wie is Johan van der Linden?
Een van de meest toonaangevende saxofonisten uit Nederland bij het Nederlands Blazers Ensemble, hoofdvak docent saxofoon aan het conservatorium in Zwolle en Utrecht, componist en arrangeur. Naast zijn vaste werk voor het Nederlands Blazers Ensemble schuift hij vaak aan bij andere gezelschappen zoals de Paradiso Orchestra, Globus Ensemble, Doelen Ensemble, B/ANDA Live! en Duo Lind ‘n Kelder om zijn saxofoon te laten gelden. Van der Linden is o.a. ook werkzaam als freelance saxofonist bij: Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.

ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra
De ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra (AHSO) bestaat uit een aantal saxofoon studenten van het ArtEZ conservatorium uit Zwolle en de HKU uit Utrecht. O.l.v. Johan van der Linden spelen ze verrassende arrangementen uit hun veelzijdig, kleurrijk, avontuurlijk én modern repertoire. 

Kijk op http://www.johanvanderlinden.com/artezhku_saxophone_orchestr/ voor meer informatie en video's. 

 Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds

vsbfonds

Stichting Myouthic
Wijngaard 8, 6017 AG  Thorn
Tel. 0475-561946

Op werkdagen bereikbaar van 09.00-13.00u
Bezoek uitsluitend op afspraak

Stuur een bericht

Back to top